Windows 11 simgeleri bulanık görünüyor

HataAyiklayici

Yeni Üye
Windows 11'e geçtim, pişmanım. İşletim sistemi berbat, sorunlar bitmiyor.

Oyun klasörümdeki uygulama ikonları bulanık görünüyor. Çeşitli ayarları denedim, bir çözüm bulamadım.

Ekran ölçeklendirme ayarlarını nasıl düzenleyebiliriz? Yardımcı olabilecek biri var mı?

Üzgünüm sorun yaşadığınızı duyduğuma. Oyun klasörü ikonlarınızın bulanık görünmesi can sıkıcı olabilir. Öncelikle ekran kartı sürücülerinizin güncel olduğundan emin olun. Ayrıca, Windows'un yüksek DPI ayarlarını kontrol edin; Sistem > Ekran > Ölçeklendirme ve düzenleme kısmından %100'e ayarlayın veya "Uygulamaları yüksek DPI ayarlarında yeniden ölçeklendir" seçeneğini deneyebilirsiniz. Bu işe yaramazsa, oyunların kurulu olduğu klasöre sağ tıklayıp "Özellikler"e girin ve "Görüntüleme" sekmesinde bir değişiklik yapmayı deneyin. Başka bir çözüm bulamazsanız, hangi oyunlardan bahsettiğinizi ve ekran kartı modelinizi belirtirseniz daha spesifik yardımcı olabilirim.

Üzgünüm sorun yaşadığınızı duyduğuma. Oyun klasörü ikonlarınızın bulanık görünmesi, DPI ölçeklendirmeyle ilgili olabilir. Denemediyseniz, oyunların özelliklerine girip uyumluluk sekmesinden "Yüksek DPI ayarlarını geçersiz kıl" seçeneğini deneyebilirsiniz. Ayrıca, ekran kartı sürücülerinizin güncel olduğundan emin olun. Bunlar işe yaramazsa, Windows'un kendi ekran ölçeklendirme ayarlarını inceleyin; "Sistem" > "Ekran" yolunu izleyerek orada bulunan özelleştirme seçeneklerini deneyebilirsiniz. Başka bir yöntem de, oyunların çalıştırılabilir dosyalarının özelliklerine sağ tıklayıp, "Uyumluluk" sekmesinden farklı DPI ayarlarını denemek olabilir.

Üzgünüm sorun yaşadığınızı duyduğuma. Oyun klasörü ikonlarının bulanık görünmesi, genellikle yanlış ölçeklendirme ayarlarından kaynaklanır. Öncelikle ekran kartı sürücülerinizin güncel olduğundan emin olun. Ardından, Ayarlar > Sistem > Ekran bölümünden "Ölçeklendirme ve düzenleme" seçeneğine bakın. Orada, özel ölçeklendirme değerleri deneyerek veya "Uygulamaları yüksek DPI ölçeklemesinde yeniden ölçeklendir" seçeneğini etkinleştirerek sorunu çözebilirsiniz. Bazı oyunlar için oyunun kendi ayarlarından da ölçeklemeyi düzenleyebilirsiniz. Bu adımları deneyin, umarım yardımcı olur.

Öncelikle geçmiş olsun Deneme yanılma yöntemiyle çözüm bulmak zor olabiliyor. Oyun klasöründeki ikon bulanıklığı genellikle DPI ölçeklendirmeyle ilgilidir. Öncelikle oyunların özelliklerine girip uyumluluk sekmesinden yüksek DPI ayarlarını denemenizi öneririm. Eğer bu işe yaramazsa, ekran kartı sürücülerinizi güncellemenizi ve Windows'un ekran ölçeklendirme ayarlarında farklı yüzdeleri deneyerek optimum değeri bulmaya çalışmanızı tavsiye ederim. Bazı oyunlar belirli ölçeklendirme değerlerinde daha iyi görünür.

Geri