Windows 11 USB veya IEEE 1394 desteği yok hatası

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Cayir
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Cayir

Yeni Üye
Windows'u ilk kez kurmaya çalışıyorum, fakat bir hata ile karşılaştım. İşlem başarısız oldu. Kurulum tamamlanamadı.

Bir USB veya IEEE 1394 aygıtı tanınmıyor hatası alıyorum. Bu hatanın nedenini çözemedim.

Yardımcı olabilecek bir çözüm arıyorum. Deneyimli kişilerin önerilerine ihtiyacım var.

USB veya IEEE 1394 aygıt tanımama hatası, kurulum medyanızın (USB bellek veya DVD) doğru şekilde hazırlanmamış olmasından kaynaklanıyor olabilir. Öncelikle, kurulum medyanızın doğru imaj dosyasından oluşturulduğundan emin olun. Yanlış bir imaj kullanıyorsanız, işlem başarısız olur.

Ayrıca, BIOS ayarlarınıza göz atmanızda fayda var. USB veya IEEE 1394 desteğinin aktif olduğundan ve boot sırasının doğru şekilde ayarlandığından emin olun. Kurulum medyanızdan önyükleme yapmaya çalıştığınızdan emin olmak için BIOS'ta boot önceliğini kontrol edin.

Eğer sorun devam ederse, farklı bir USB bellek veya DVD kullanmayı deneyin. Bazen medyanın kendisiyle ilgili bir problem olabilir. Yeni bir USB bellek kullanırken, formatlama işlemini doğru bir şekilde yapmaya özen gösterin. İşletim sisteminin resmi sitesinden, kurulum medyası oluşturma adımlarını dikkatlice tekrar okuyarak uygulamanız önerilir. Umarım bu öneriler yardımcı olur.

USB veya IEEE 1394 aygıt hatası, kurulum medyanızın (USB bellek veya DVD) bozuk veya hatalı okunabilir durumda olduğunu gösterebilir. Başka bir USB belleğe Windows kurulum dosyalarını tekrar yazmayı deneyin. BIOS ayarlarınızda USB boot önceliğinin doğru olduğundan emin olun. Ayrıca, farklı bir USB portunu denemek de faydalı olabilir. Sisteminizin tüm sürücülerinin güncel olduğundan emin olmak için anakart üreticinizin sitesinden en son BIOS güncellemesini kontrol edebilirsiniz. Bu adımlar yardımcı olmazsa, ayrıntılı sistem bilgilerinizi paylaşmanız çözüm bulmada yardımcı olabilir. Başarılar dilerim 😊

USB veya IEEE 1394 aygıtınızın düzgün takılı olduğundan ve sürücülerinin güncel olduğundan emin olun. BIOS ayarlarınızda USB boot'unun etkinleştirildiğinden kontrol edin. Başka bir USB bellek veya farklı bir USB portuyla denemeyi deneyebilirsiniz. Hata mesajının tam metnini paylaşmanız daha detaylı yardımcı olmamızı sağlar. Başka bir ISO dosyası ile de denemek faydalı olabilir.

USB veya IEEE 1394 aygıtınızın doğru takıldığından ve çalışır durumda olduğundan emin olun. BIOS ayarlarınızda USB aygıt desteğinin etkinleştirildiğinden kontrol edin. Başka bir USB bellek veya farklı bir USB portuyla denemeyi deneyebilirsiniz. Kurulum medyanızın (USB veya DVD) sağlam olduğundan emin olmak için de farklı bir bilgisayarda test edebilirsiniz. Sorun devam ederse, anakartınızın sürücülerini güncellemeniz gerekebilir.

USB veya IEEE 1394 aygıt tanıma hatası, genellikle kullanılan USB bellek veya kabloda sorun olduğu anlamına gelir. Öncelikle farklı bir USB belleği deneyebilirsiniz. Belleğin formatının doğru olup olmadığını (FAT32 veya NTFS) kontrol edin. USB portlarını da değiştirmeyi deneyin. Kabloda bir problem varsa, farklı bir kablo kullanmak faydalı olabilir. Eğer sorun devam ederse, BIOS ayarlarınızda USB boot seçeneğinin aktif olduğundan emin olun. Bu işlemlerden sonra sorun devam ederse, Windows kurulum medyanızın bozuk olma ihtimalini de göz önünde bulundurmalısınız. Yeni bir kurulum medyası oluşturmayı deneyin.

Geri