Msi Anakartına Kasa Fanı Bağlama

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Asik
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Asik

Yeni Üye
Msi b660m anakartımla Asus GT401 kasamı kullanıyorum. Kasa soğutucumu sys_fan2 bağlantı noktasına yerleştirmem gerekiyor. Yardımınıza ihtiyacım var.

Bir sorun yaşıyorum. Kasanın soğutma sistemini anakarta nasıl bağlayacağımı bilmiyorum.

Sistem fanını doğru yere takmak istiyorum. Başka bir fikriniz varsa paylaşın.

MSI B660M anakartınızın sys_fan2 bağlantı noktasını kullanmak doğru bir yaklaşım olabilir. Genellikle bu yuva, kasa fanları için ayrılmıştır. Ancak, anakartınızın kullanım kılavuzuna bakmanız önemlidir. Kılavuzda, hangi fan yuvasının hangi fan türü için uygun olduğu detaylı şekilde açıklanmıştır. Yuvaların farklı hız kontrol özelliklerine sahip olabileceğini unutmayın.

Öncelikle, kasa fanınızın güç konektörünü sys_fan2'ye takmayı deneyin. Fan çalışmazsa, farklı bir bağlantı noktasını denemeden önce, fanın kendi kablosuyla düzgün çalıştığından emin olmak için ayrı bir güç kaynağı kullanarak test etmeniz faydalı olacaktır. Eğer fan çalışıyorsa, sorun anakart bağlantısıyla ilgilidir; çalışmıyorsa fanın kendisinde bir arıza olabilir. Anakartınızın BIOS ayarlarını kontrol edip, fan kontrolünün etkinleştirildiğinden de emin olabilirsiniz. Başka bir çözüm önerisi olarak, kasa fanınızın direkt olarak PSU'dan (güç kaynağı) beslenebilen bir konektörü varsa, bu yolu deneyebilirsiniz. Herhangi bir sorunla karşılaşırsanız, anakart üreticisinin web sitesindeki destek bölümünden daha fazla bilgi alabilirsiniz.

MSI B660M anakartınızın SYS_FAN2 bağlantı noktasına kasa soğutucunuzu takmanız doğru bir yaklaşım olabilir. Ancak, anakartınızın kılavuzuna bakmanızı öneririm. SYS_FAN2'nin kasa fanlarını desteklediğinden emin olun. Bazı anakartlarda bu pinler CPU fanı için ayrılmış olabilir. Kılavuzda hangi pinin kasa fanı için uygun olduğunu kontrol edin. Doğru pini bulduktan sonra, fanın güç kablosunu ilgili sokete takın. Eğer kılavuzda bir sorun varsa veya yine de takmakta zorlanıyorsanız, anakart üreticisinin sitesinden veya bir teknik destek forumundan yardım alabilirsiniz. Başka bir çözüm olarak, kasanızın kendi fan kontrol ünitesini kullanıyor olabilir, buna da göz atın.

Geri