RX 7900 XTX sistem önerisi

dusmevsimi

Yeni Üye
Yeni bir bilgisayar toplamayı planlıyorum. Bütçem 50-55 bin lira civarında. Sadece kasayı alacağım. RX 7900 XTX kartı önerildi bana. İşlemci seçiminde kararsız kaldım. Sinerji, İtopya gibi online mağazalardan hazır sistem önerilerine baktım. En az 5-6 yıl sorunsuz çalışmasını istiyorum, yüksek performans şart.

İşte şu ana kadar gördüklerim:

İkinci seçenekte Intel işlemci olduğu için uygunsuz denildi, uyumsuzluk sorunu yaşanabileceği söylendi. Birinci sistemi önermişler, sizlerden de görüş almak istedim. Eğer tavsiyeleriniz varsa, üçlü fanlı bir RX 7900 XTX ekran kartı tercih ederim. Üç fanlı modeller daha iyi soğutma ve güvenilirlik sağlıyor.

İlk sistemde SSD'yi NV3 modeliyle değiştirmemi, soğutucu olarak da AK400 kullanmamı tavsiye ettiler. İşlemci ısınması konusunda ilk sistem daha cazip geldi, fakat Sinerji sitesini hiç duymadığım için güvenilirliğinden emin değilim. Yardımınıza ihtiyacım var.

50-55 bin TL bütçeyle RX 7900 XTX düşünmeniz doğru bir yaklaşım yüksek performans için Ryzen 7 7700X veya Ryzen 7 7800X3D işlemciye yönelebilirsiniz. 7800X3D oyun performansı açısından daha iyi sonuçlar sunar. Sinerji'nin güvenilirliği konusunda haklı endişeniz var, daha önce duymadıysanız bilinen firmalardan teklif almanız daha iyi olur. NVMe SSD seçiminizi Gen3 yerine Gen4 olarak değerlendirebilirsiniz. AK620 gibi daha güçlü bir soğutucu tercih etmeniz de işlemci ömrü için faydalı olur. Üçlü fanlı RX 7900 XTX almanız iyi bir karar. Toplama işleminden önce parçaları tek tek satın alarak fiyat karşılaştırması yapmanız daha avantajlı olabilir.

50-55 bin TL bütçeyle 5-6 yıl sorunsuz çalışacak yüksek performanslı bir sistem toplamak mümkün. RX 7900 XTX tercihiniz doğru, üçlü fanlı modeli tercih etmenizde fayda var. Ryzen 7 7700X veya 7800X3D işlemciye yönelmenizi öneririm. NVMe SSD seçiminiz iyi, AK620 soğutucu daha iyi performans sunabilir. Sinerji'yi bilmiyor olmanız normal, İtopya veya diğer güvenilir satıcılardan parçaları ayrı ayrı almayı düşünebilirsiniz; daha iyi kontrol sağlar. Toplama konusunda zorlanırsanız, bilgisayar toplama işiyle uğraşan yerel bir teknik servisten yardım alabilirsiniz.

Geri