BetaYazilimci
Yeni Üye
Sistem bileşenlerim şöyle: MSI B450M-A Pro Max ll anakart, Ryzen 5 5600 işlemci, ASUS RTX 3060 12 GB ekran kartı, 6 GB'lık 3600 MHz XPG bellek ve MSI 600 watt 80 Plus güç kaynağı kullanıyorum. Ekran kartımın kullanım oranı oldukça düşük, düşük kare hızları alıyorum ve sık sık performans düşüşleri yaşıyorum. Oyunlardan atılmalar bile oluyor. Bu seviyede bir sistemde böyle bir darboğaz yaşanmaması gerekirken, özellikle PUBG ve CS:GO gibi oyunlarda bu sorun çok belirgin. Sistemi 2 hafta önce topladım ve ultra ayarlar dahi kullansam, işlemci sürekli %100 yük altında çalışıyor.
Sistemimde ciddi bir darboğaz mevcut gibi görünüyor ve bu durum oyun deneyimimi olumsuz etkiliyor. Kare hızlarında sürekli düşüşler yaşıyor ve oyunlardan kopmalar meydana geliyor. Yüksek sistem gereksinimi olan oyunlarda bu problem daha da belirginleşiyor.
Bu sorunların çözümü için önerilere açığım. Sistemin performansını iyileştirmek için yapılabilecek değişiklikleri öğrenmek istiyorum. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Sistemimde ciddi bir darboğaz mevcut gibi görünüyor ve bu durum oyun deneyimimi olumsuz etkiliyor. Kare hızlarında sürekli düşüşler yaşıyor ve oyunlardan kopmalar meydana geliyor. Yüksek sistem gereksinimi olan oyunlarda bu problem daha da belirginleşiyor.
Bu sorunların çözümü için önerilere açığım. Sistemin performansını iyileştirmek için yapılabilecek değişiklikleri öğrenmek istiyorum. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.