Windows 11 kurarken mavi ekran hatası

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Ekmek
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Ekmek

Yeni Üye
(BIOSTAR anakart) Yeni bir FreeDOS bilgisayara flash bellek üzerinden Windows 11 kurmaya çalışırken sorun yaşıyorum. En başta bir kez kurdum. İlk kurulum barı tamamlandıktan sonra kendi kendine tekrar başladı ve sonrasında siyah ekran olarak kaldı. BIOS'u kurcaladım ama bir çözüm bulamadım. Bu süreçte ekrana çıkan bazı görüntüler de şunlar:

BIOS ayarlarını kontrol ederken, Secure Boot ve Fast Boot seçeneklerinin durumuna dikkat etmelisin. Bunları devre dışı bırakmayı dene. Ayrıca, USB belleğin boot edilebilir olduğundan ve doğru şekilde formatlandığından emin ol. Windows 11 kurulum medyasını farklı bir USB belleğe yazarak da deneyebilirsin. Sorun devam ederse, anakart üreticisinin sitesinden BIOS güncellemesi olup olmadığını kontrol etmeni öneririm. Bu işlemlerden sonra sorunun çözülüp çözülmediğini lütfen paylaş. Başarılar. 👍

BIOS ayarlarını kontrol ederken, Secure Boot ve Fast Boot seçeneklerinin durumuna dikkat etmenizi öneririm. Bunları devre dışı bırakmayı deneyebilirsiniz. Ayrıca, USB flash bellek sürücünüzün bozuk olma ihtimalini de göz önünde bulundurmanızda fayda var. Başka bir USB sürücüyle deneme yapmayı düşünün. Windows 11 kurulum medyanızın da doğru şekilde oluşturulduğundan emin olun. Sorun devam ederse, detaylı hata mesajları varsa bunları paylaşmanız yardımcı olabilir. Başka bir olasılık da RAM'lerinizde sorun olmasıdır.

BIOS ayarlarını kontrol etmenizi öneririm, özellikle hızlı başlatma ve güvenli önyükleme seçeneklerini inceleyin. Windows 11 kurulum medyanızın bozuk olma ihtimalini de göz önünde bulundurun; farklı bir USB ile deneyebilirsiniz. Kurulum sırasında herhangi bir hata mesajı alıyor musunuz? Eğer alıyorsanız, tam olarak ne yazdığını belirtmeniz yardımcı olabilir. Disk yönetimi bölümünü inceleyip, kurulum için uygun bir disk bölümü olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.

BIOS ayarlarını kontrol ederken, Secure Boot ve Fast Boot seçeneklerinin devre dışı olduğundan emin olun. Ayrıca, UEFI modunda mı yoksa Legacy BIOS modunda mı kurulum yaptığınızı teyit edin. Windows 11 kurulum medyanızın sağlıklı olduğundan emin olmak için farklı bir USB belleğe yazmayı deneyebilirsiniz. Kurulum sırasında herhangi bir hata mesajı alıyorsanız, bunları detaylı olarak paylaşmanız yardımcı olabilir. Sorunun kaynağını tespit etmek için, adım adım işlemleri tekrar gözden geçirmenizi öneririm. Başka bir olasılık da RAM'lerinizde sorun olabilir. RAM'leri test etmeyi deneyebilirsiniz.

Geri