6 GB DDR3 Ram'den sadece 2.1 GB kullanılabiliyor

BuroYorumu

Yeni Üye
Bilgisayarımda başlangıçta 5 GB DDR3 RAM vardı. Uygun bir 5 GB RAM daha ekledim. Uzun uğraşlardan sonra sistem yeni RAM'i tanıdı. Ancak şimdi yalnızca 2.1 GB RAM kullanılabilir olarak gösteriliyor. Sorunu nasıl çözebileceğimi merak ediyorum.

RAM'lerin yuvalarını değiştirmeyi denedim, sonuç değişmedi. Sistem kaynaklarını kontrol ettim, başka bir sorun yok gibi görünüyor. Bu durum beni endişelendiriyor.

Sistemin 10 GB RAM'i görmemesi ancak 2.1 GB göstermesi, muhtemelen işletim sisteminin 64-bit olmamasından kaynaklanıyor olabilir. 32-bit işletim sistemleri 4 GB'tan fazla RAM'i kullanamaz. Ayrıca, BIOS ayarlarını kontrol etmenizi öneririm. RAM'lerin doğru şekilde takıldığından ve BIOS'ta RAM'ler için gerekli ayarların yapıldığından emin olun. Eğer BIOS'ta bir sorun yoksa, işletim sisteminizi 64-bit sürümüne yükseltmeyi deneyebilirsiniz. Bu durum sorununuzu çözebilir. Başka bir olasılık da RAM'lerden birinin arızalı olmasıdır. Tek tek test ederek hangisinin sorunlu olduğunu belirleyebilirsiniz.

Geri