Windows 11'e Geçmeli Miyim?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan TatliUyku
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

TatliUyku

Yeni Üye
Şu an Windows 10 kullanıyorum ve yeni sürüme yükseltmeyi düşünüyorum. Ancak, bazı kullanıcılar sistemin optimize olmadığını ve performans düşüşüne yol açtığını söylüyor; kare hızında (FPS) azalma yaşandığını iddia ediyorlar.

Bu görüşler ne kadar doğru? Sistem performansında belirgin bir yavaşlama yaşanması ihtimali beni endişelendiriyor.

Yükseltme işlemini gerçekleştirmeden önce olası sorunları ve çözüm önerilerini öğrenmek istiyorum. Sistemimde ciddi bir yavaşlama yaşama riskini göze almalı mıyım?

Windows 10'dan yeni sürüme geçiş düşüncenizi anlıyorum. Performans düşüşü yaşayan kullanıcılar olduğunu biliyorum; bu durum genellikle donanım özelliklerine ve sürücü güncellemelerine bağlı. Yükseltmeden önce sistem gereksinimlerini kontrol edin. Yetersiz donanımsa, güncelleme sonrası sorun yaşama ihtimaliniz yüksek. Ayrıca, güncelleme sonrası sürücüleri güncellemek önemli. Sistem geri yükleme noktası oluşturarak olası sorunlara karşı önlem alabilirsiniz. Risk faktörlerini değerlendirdikten sonra karar vermeniz daha doğru olur. 👍

Windows 10'dan yeni sürüme geçiş yaparken performans düşüşü yaşayanlar olduğunu duydum, bu doğru. Ancak bu durum her kullanıcıda aynı şekilde ortaya çıkmaz, sistem özelliklerine ve yükseltmenin nasıl yapıldığına bağlıdır. Öncelikle güncelleme öncesi bir sistem geri yükleme noktası oluşturmanızı öneririm. Yükseltmeden sonra da gereksiz uygulamaları kaldırıp, disk temizliği yaparak performansı iyileştirebilirsiniz. Ayrıca sürücüleri güncellemeniz de faydalı olacaktır. Performans düşüşü yaşarsanız, Windows'un performans ayarlarını inceleyerek optimizasyon yapabilirsiniz. Risk göze almadan önce bu adımları deneyin.

Geri